Cad Cam stomatologija

Stomatologija je dobila novog moćnog saveznika, kompijutersku tehnologiju u vidu CadCamsistema. CAD-CAM je akronim za Computer Aided Design – Computer Aided Manufacturing (kompjuterski potpomognut dizajn – kompjuterski potpomognuta izrada). Cad Cam stomatologija.

 

 

 

Cad Cam stomatologija – prednosti

 

U savremenoj stomatologiji Cad-Cam tehnologija se koristi da bi olakšala i pomogla stomatolozima i zubnim tehničarima u izradi preciznih zubnih nadoknada: inleja, onleja, endokruna, krunica, faseta i mostova… Prednost Cad- Cam tehnologije je pojednostavljenje standardne procedure, značajno bolja preciznost, brzina rada i vidan estetski napredak u izradi protetskih nadoknada. Ono što je do skoro rađeno danima i zahtevalo nekoliko dolazaka u ordinaciju, danas se završava u jednoj ili eventualno dve posete stomatologu.

 

Prednosti CAD-CAM sistema:

 

  • komforan za pacijente
  • ne uzima se otisak zuba na standardni način, postupak je potpuno drugačiji i neuporedivo komforniji
  • koriste se specijalne vrste keramike sa karakteristikama prirodnih zuba
  • visoki estetski standardi protetskih nadoknada
  • trajnost nadoknada
  • ušteda vremena, izrada u jednoj poseti stomatologu

 

Stomatološka ordinacija Barjaktarević lider u ovoj oblasti

 

Nakon višegodišnje upotrebe Cad-Cam sistema, sa zadovoljstvom možemo reći da smo lideri u ovoj oblasti stomatologije na ovim prostorima. Korišćenjem najsavremenijeg Cad-Cam sistema sa digitalnom 3d OmniCam kamerom se dobijaju najprecizniji digitalni modeli. U kombinaciji sa Cerec MCXL frezom sada imamo novu slobodu modelovanja od keramičkih mostova do estetskih keramičkih abatmenta za implantate u frontalnoj regiji.

 

Šest sati po ulasku u ordinaciju naša pacijentkinja se srećno osmehivala novim osmehom…

I Vi možete postati vlasnik/vlasnica novog osmeha za samo jedan sat ukoliko su zubi adekvatno pripremljeni. Baš kao što je bilo i u slučaju pacijentkinje čije vam fotografije prezentujemo.

 

Na ovom primeru se može videti kako je uspešno rešen problem velikog oštećenja kruničnog dela zuba gornje četvorke.

 

Pre dobijanja protetske nadoknade ovaj zub je endodontski zbrinut. Nakon protetske pripreme zuba, uzet je otisak CEREC tehnologijom. Po završenom dizajniranju, endokruna je isečena iz keramičkog bloka, nakon čega je cementirana.

 

Ceo postupak izrade trajao je nešto više od sat vremena, što je posebno obradovalo pacijentkinju, jer je odmah mogla da se vrati svojim svakodnevnim obavezama.

 

Ukoliko Vas zanimaju cene za usluge Cad Cam stomatologije kontaktirajte nas putem stranice kontakt na našem sajtu.

 

 

 

 

cad cam stomatologija cad cam cad cam - stomatoloska ordinacija barjaktarevic cad cam

 

cad cam

 

Cad Cam fasete i bezmetalne krunice

Individualne keramičke suprastrukture