Estetska stomatologija

Estetika kao nauka o umetnosti i umetničkom stvaralaštvu a i kao filozofska disciplina, sve češće se pojavljuje u stomatologiji kao estetska stomatologija.

 

To svakako nije neprirodna kovanica: duboka veza između lepog (i pre svega zdravog) osmeha, samopouzdanja i ličnog zadovoljstva, ostvaruje se uspešnim stomatološkim tretmanima. Jedna od glavnih karakteristika estetske stomatologije je multidisciplinarni pristup problemu odnosno povezivanje više grana stomatologije. Sve ono što danas savremena dostignuća u stomatološkoj praksi na polju estetike mogu ponuditi i Vama su dostupna u stomatološkoj ordinaciji Barjaktarević.


Osmeh je prozor duše, on pokazuje naše emocije, ukazuje na našu vitalnost, mladost, želju ka lepom i negovanom izgledu, pa i senzualnost. Zato je čovekova potreba da ima zdrave i lepe zube sasvim razumljiva i razlog zbog čega je estetska stomatologija u svetu brzo stekla veliki broj pristalica. Uz njenu pomoć detalji ili bitni nedostaci u obliku, boji ili položaju zuba koji su Vam godinama smetali, na koje ste tako dugo pokušavali da se naviknete okrivljujući za sve prirodu, danas uz stručnu intervenciju stomatologa postaju prošlost i uspomena sa starih fotografija. Nekada je takav tretman i intervencija na zubima ispunjenje Vaše davnašnje želje za lepšim izgledom ili upravo onakvim kakav ste zamislili, nekada je to, međutim, preka potreba i medicinski zdravstveni zahtev.

 

“Crvena” i “bela” estetska stomatologija

 

Kako je podeljen domen estetske stomatologije tzv:

 

  • Crvena estetika koja se odnosi na meka tkiva usne duplje
  • Bela estetika koja tretira zube tj. na njihov izgled, položaj, boju i veličinu


Samo dobrom kombinacijom ova dva elementa, uz visoku stručnost i odgovarajuću opremu, estetska stomatologija može da postigne vrhunski estetski rezultat.
 

Fenomen „crvene i bele“ (desni i zubi) estetske stomatologije se može posmatrati kao umetnička slika i njen ram. Iako umetničko delo samo za sebe ostavlja bez daha, ako nije uramljena u odgovajućem ramu onda neće ni doći do izražaja. Multidisciplinarni pristup u rešavanju stomatoloških problema podrazumeva korišćenje znanja i veština iz različitih oblasti stomatologije kako bi se postigli visoki estetski i funkcionalni rezultati.

 

U stomatološkoj ordinaciji Barjaktarević možete dobiti:
 

  • Predprotetsku pripremu zuba i drugih struktura usne duplje
  • Oblikovanje desni (soft tissue management)
  • Keramičke fasete
  • Keramičke krunice i mostove (bezmetalna keramika)
  • Metalokeramičke krunice i mostove
  • Izbeljivanje zuba

Kontaktirajte nas za cene svih usluga u okviru estetske stomatologije.