Fasete za zube

Keramičke fasete za zube ili popularno nazvani viniri su tanak sloj keramike koji se u najvećem broju slučajeva postavljaju samo na prednju površinu zuba, što omogućava da se postigne prirodan izgled. Na nekim mestima se fasete nazivaju još i ljuskicama.

 

Ime fasete za zube potiče iz francuskog jezika i termin se koristio za dobro uglačano drago kamenje ili staklo. Slično tome, u stomatologiji fasete daju savršen osmeh, jer pomoću njih možemo da otklonimo sve nepravilnosti u obliku ili položaju zuba, te dobiti savršen zubni niz.

 

Čemu služe fasete za zube

 

Ukoliko želite da promenite oblik ili boju zuba fasete za zube su tretman izbora. I uopšte, za lep osmeh ovo je jedno od najpogodnijih rešenja. Uz pomoć zubne fasete se može postići čak i značajna promena nepravilnosti u položaju zuba. Minimalno invazivnom tehnikom brušenja i postavljanjem keramičke fasete mogu se postići izuzetni estetski rezultati. Fasete se koriste i za popunjavanje prostora između zuba.

 

Koriste se uglavnom za rešavanje estetskih problema i to na prednjim zubima. S obzirom na to da je za njihovo postavljanje potrebna minimalna priprema površine zuba, nisu pogodne kod ozbiljnijih oštećenja zuba.

 

Kompozitne i keramičke fasete za zube

 

Razlikujemo kompozitne i keramičke fasete. Keramičke fasete su trajnije, ali se kompozitne postavljaju brže i proces je gotov nakon samo jedne posete stomatologu.

 

Za cene za fasete za zube - ali i ostale usluge u našoj stomatološkoj ordinaciji - kontaktirajte nas preko naše stranice kontakt.

 

zubne fasete - pre i posle

 

zubne fasete pre i posle

 

fasete za zube

 

fasete

 

fasete