Zubni implanti

Gubitak jednog zuba može imati dubok uticaj na Vaš život. Zubni implantati (često nazivani i zubni implanti) su najprirodniji način zamene izgubljenih zuba. Zubni implanti se ugrađuju tamo gde je bio koren zuba i preuzimaju njegovu ulogu.

 

Nakon vađenja zuba dolazi do procesa resorpcije kosti i povlačenja desni. Protetsko zbrinjavanje mostovima je prihvatljivo rešenje, ali postizanje vrhunskih estetskih i funkcionalnih rezultata je otežano zato što u takvim slučajevima ne postoji zub zamenik koji će održavati tonus viličnog grebena, a samim tim i oblik desni.

 

Takođe prilikom izrade mostova kako u frontalnoj tako i u bočnoj regiji, neophodno je izvršiti preparaciju zuba nosača tj. brušenje zuba čime se oštećuje struktura zuba. Neretko zubi nosači se moraju i endodontski zbrinuti kako bi se pripremili za dalju rekonstrukciju.

 

Zubni implantati omogućavaju da se postignu odlični rezultati pri nadoknadi i funkciji prirodnog zuba. Za stomatologiju su zubni implanti kakve danas imamo jedno od najvećih dostignuća.

 

Kako se radi ugradnja implantata

 

I pored velikog broja implant-sistema koji se mogu naći na tržištu, stomatološka ordinacija Barjaktarević se odlučila za švedski implant-sistem „Astra Tech“.

 

Kvalitet jednog implant sistema se ne može odrediti preko samo jedne dobre krarakteristike koju poseduje. Kao i u prirodi, neophodno je da postoji nekoliko nezavisnih karakteristika koje samo zajedno mogu činiti neku celinu dobrom. Upravo ta činjenica je pomogla AstraTech razvojnom timu da stvori najnapredniji implant sistem. Neke od karakteristika koje se izdvajaju:

 

  • OsseoSpeed – više kosti za kraće vreme – Nanostruktura implantata je tretirana fluoridom kako bi se stimulisalo rano formiranje nove kosti oko implantata čime se u kasnijoj fazi obezbeđuje jača veza između kosti i implantata.
  • MicroThread – biomehanička stimulacija kosti - Sa posebnim navojima na vratnom delu implantata obezbeđuje se kako bolja retencija implantata u kosti tako i bolje očuvanje kosti koja će očuvati postignute estetske rezultate
  • Conical Seal Design – dugotrajna i čvrsta veza- Veza između implantata i abatmenta je znatno poboljšana ovim dizajnom čime se neutralizuju mikro pomeranja u kruničnom delu.
  • Connective Contour – veća kontaktna površina sa mekim tkivima- Dizajniranjem vratnog dela implantata se dodatno podržavaju okolna meka tkiva. Ovakav dizajn omogućuje postavljanje implantata u estetskoj regiji kako bi se postigao prirodan izgled zuba

 

Procedura nadoknade nedostajućeg zuba je sledeća: Zubni implantat se ugrađuje u kost na mesto gde bi prirodno bio koren zuba i on preuzima ulogu nosača (korena) zuba. Intervencija se obavlja u lokalnoj anesteziji ( bezbolna je ) i može trajati od pola sata do nekoliko sati, u zavisnosti od broja implantata.

 

Kada se implantat stabilizuje i uraste u kost, ( posle 3 do 4 meseca ), može se početi sa protetskim zbrinjavanjem.

 

Ugradnjom implantata se postižu odlični rezultati pri nadoknadi i funkciji prirodnog zuba.

 

Kod pacijenata sa totalnom ili parcijalnom bezubošću indikovana je primena mobilnih proteza. Kod ovakvih pacijenata broj implantata koji se ugrađuje može da varira. Ukoliko se ugrađuju zubni implanti standardnih dimenzija, broj implantata za gornju vilicu je 4 dok se u donju vilicu ugrađuju 2 implantata.

 

Posebnim sistemima se obezbeđuje veza između implantata i mobilne protetske nadoknade. U slučajevima kada anatomske strukture i drugi faktori to dozvoljavaju može se ugraditi i veći broj implantata kada se kao rešenje nameću fiksni protetski radovi.

 

Ukoliko anatomske strukture ne dozvoljavaju da se ugrade zubni implanti standardnih dimenzija, onda se preporučuje ugradnja tzv. mini implantata. Kada se primenjuju ovi implantati potrebno je ugraditi 6 mini implantata u gornjoj vilici, dok je za donju vilicu potrebno 4 mini implantata.

 

implanti zuba implanti zuba implanti zuba implanti zuba

 

implanti zuba implanti zuba implanti zuba implanti zuba

 

Zubni implanti - Cena

Cene ugradnje zubnih implantata, kao i cene za sve ostale naše usluge, možete saznati preko naše stranice kontakt.