Keramičke fasete odnosno navlake izrađene od visokokvalitetne keramike pomoću kojih se zubi mogu oblikovati na različite načine.

Savremeni, brzi tempo života ostavlja nam vrlo malo slobodnog vremena za bavljenje sobom i svojim zdravljem. Zbog toga ili zbog straha odlazak stomatologu se najčešce odlaže do trenutka kada nešto ne zaboli i kada je problem teže rešiti nego da je do posete došlo na vreme. Ipak, postoje tehnike pomoću kojih se mnogi problemi mogu rešiti prilično brzo i bezbolno, uz najviše estetske domete.

Pacijentkinja (50 godina) je želela da promeni izgled svojih prednjih zuba koji su bili potrošeni, nepravilno postavljeni u zubnom nizu i neadekvatne boje.

keramičke fasete, stomatologija beograd, stomatologija barjaktarević

Prvi korak je bio izrada privremenih faseta u ordinaciji pomoću CAD-CAM tehnologije da bi smo videli koje su mogućnosti za promenu oblika zuba. Privremene fasete su izrađene uz aktivno ucešce pacijentkinje, uz uvažavanje njenih želja i sugestija.

keramičke fasete, stomatologija beograd, stomatologija barjaktarević

Bez brušenja zuba, dakle, uz očuvanje zubne supstance, potpuno bezbolno smo promenili izgled prednjih gornjih zuba.

keramičke fasete, stomatologija beograd, stomatologija barjaktarević

Šta su to keramicke fasete?

Keramičke fasete su nadoknade u vidu tankih ljuspica od keramike u boji zuba koje se postavljaju na prednje zube.

SPROVEDENA TERAPIJA:

• beljenje zuba

• izrada privremenih faseta primenom CAD-CAM-a

• izrada definitivnih faseta primenom CAD-CAM-a

• cementiranje faseta

Brzo i bezbolno rešenje, visokih estetskih performansi, ucinilo je da pacijentkinja bude izuzetno zadovoljna ishodom tretmana i da se vrati u svakodnevnicu nasmejana i sigurnija u sebe.

Prednosti CAD-CAM-a:

CAD-CAM daje neograničenu mogućnost za individualizaciju faseta. Zahvaljujući njemu možemo da postignemo željeni oblik i boju zuba, kao i najviše estetske domete. Nakon uzimanja optičkog otiska koji je komforniji i precizniji u odnosu na uobičajeno uzimanje otiska pomoću otisnih masa, dobija se digitalni model na kome se modeluje buduća nadoknada. Hardverska jedinica koja se nalazi u sklopu CAD-CAM-a obrađuje keramički blok do najfinijih bezmetalnih faseta.