NIJE VAM NIKAO ZUB? IMPLANT JE REŠENJE

Prikaz još jednog u nizu interesantnih slučajeva u ordinaciji Barjaktarević: pacijent je mlada osoba, 28 godina, sa vidljivim problemom nedostatka gornje desne dvojke. Zub nikad nije izrastao, nema ni zametka u kosti i situacija je konačna u tom smislu.
Pacijent je pokušavao da reši ovaj, pre svega estetski, ali i funkcionalan problem, i srećom nije prihvatio rešenje koje mu je na više mesta nuđeno: ozbiljna korekcija okolnih zuba (brušenje) jedinice i trojke i ugradnja mosta od četvorke do jedinice u kome bi se “smestila” nedostajuća dvojka.

U ordinaciji Barjaktarević se rešavanju problema pristupilo potpuno drugačije: isplanirana je terapija koja je podrazumevala

Ortodontsko pomeranje postojećih zuba I stvarnje prostora izmedju trojke I jedinice

Ugradnju implantata na mestu nedostajaceg zuba nakon oslobađanja dovoljnog prostora

Protetsku nadoknadu bezmetalnom krunom na mestu nedostajuće dvojke

Značajno manja (gotovo nikakva) intervencija na postojećim zubima, dobro osmišljen i izveden plan i trajno rešenje, naravno i strpljiv pacijent koji je shvatio koliko je rešavanje problema na ovaj način inteligentnije i za njega kvalitetnije, njegovo prihvatanje terapije,  dao je rezultat koji vidite na fotografijama: početno stanje, ortodonska terapija (bravice), ugradnja implantata i postavljanje bezmetalne krunice. I naravno, osmeh zadovoljnog pacijenta dok izlazi iz ordinacije.
U sledećem blogu ćemo Vas upoznati sa još jednom izuzetnom mogućnošću koju nam pruža korišćenje EXOCAD softvera: softver u sebi sadrzi opciju Smile designe-a pomocu koje pacijentima na pocetku intervencije mozemo da pokazemo krajnji očekivani  rezultat.

Zakazivanje termina i pregleda putem telefona:  +381 11 32 32 173 | +381 11 32 22 425
ili popunjavanjem online formulara.

NAPOMENA

Sadržaj web sajta ordinacije nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen ličnim potrebama pojedinog korisnika. Informacije na sajtu ordinacije nisu zamena za lekarski pregled i savete medicinskog osoblja niti su sugestija za određeni program lečenja. Cilj informacija na sajtu je da dopuni vašu informiranost o zdravlju i lečenju. U slučaju zdravstvenog problema obratite se stomatologu. Pre primenjivanja bilo kakvog saveta pročitanog na sajtu ordinacije obavezno se posavetujte sa stomatologom.

+
PROTETIKA UZ POMOĆ EXOCAD-A

Imamo lepu vest za svoje sadašnje i buduće pacijente: u ordinaciji Barjaktarević od nedavno je u upotrebi EXOCAD softver

08/03/2022
+
ZUBNI KONAC

Održavajte dnevnu oralnu higijenu… TRI PUTA PO TRI MINUTA!

20/01/2022
+
SLOMLJENI ZUB – IMEDIJATNA UGRADNJA IMPLANTATA

Polomlomljena gornja desna trojka

21/12/2021
5724
OSMEHA