ORALNA HIRURGIJA

Oralna hirurgija: hirurško lečenje tvrdih i mekih tkiva usne duplje.
Istraživanja kažu da gotovo 75% Amerikanaca oseća određeni nivo anksioznosti zbog posete stomatologu, a zbog svojih strahova jedan od sedmoro će potpuno izbeći odlazak zubaru. Ne znamo podatak za Srbiju, ali ga naslućujemo…ali skoro da smo sigurni da kad je u pitanju hirurška intervencija koja je ponekad neophodna u stomatološkoj praksi, ovaj procenat raste, raste….a činjenica je pak da su u savremenoj stomatologiji oralno-hiruške intervencije bezbolne, obavljaju se usavršenim hiruškim postupcima i odgovarajućim instrumentima izazivajući  minimalnu traumu i uz obaveznu primenu odgovarajuće anestezije. Rekli bismo, nema mesta anksioznosti i strahu!
Oralna hirurgija je sveobuhvatna grana stomatologije: od rešavanja problema impaktiranog umnjaka, komplikovanih vađenja zuba, uklanjanja frenuluma koji pravi probleme u ishrani i govoru, do ugradnje implantata i lečenja obolelih desni, od hirurške intervencije kojom se omogućava bolje prianjanje proteze do podizanja poda sinusa.
Oralna hirurgija rešava problematične situacije i omogućava dalje intervencije ili lečenje, ugradnju mobilnih ili fiksnih protetskih nadoknada. I značajno pomaže ispunjavanju visokih estetskih zahteva.
Oralna hirurgija pomaže da se sačuva zub i kad za jedan njegov koren nema spasa- apikotomija je operacija korena zuba kojom se uklanja patološka  promena,  bezbolna je i obavlja se u lokalnoj anesteziji.
A ako ipak zub mora da se izvadi, u ordinaciji Barjaktarević postoji način da se trauma i trajanje vađenja zuba značajno smanje: uz pomoć aparata za atraumatsko vađenje zuba Magnetic Malet.
Oralna hirurgija se bavi i sinusima. Ako se prilikom vađenja zuba sinusi otvore, ne smeju ostati u takvom stanju- stomatolog će hirurški zatvoriti sinuse i time sprečiti moguće komplikacije.
U nekim slučajevima su sinusne šupljine suviše blizu viličnoj kosti pa nema dovoljno mesta za ugradnju implantata. I tu postoji rešenje: podiže se „pod“ sinusa tako što se maksilarni sinus popuni koštanim zamenikom do nivoa potrebnog da se implantat bezbedno i sigurno ugradi u gornju vilicu pacijenta.
I ne samo kod podizanja poda sinusa: procedura nadogradnje koštanog tkiva  veštačkom kosti ili autotransplantatima se primenjuje kad god nema dovoljno prirodne kosti (augmentacija viličnog grebena).

NAPOMENA

Sadržaj web sajta ordinacije nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen ličnim potrebama pojedinog korisnika. Informacije na sajtu ordinacije nisu zamena za lekarski pregled i savete medicinskog osoblja niti su sugestija za određeni program lečenja. Cilj informacija na sajtu je da dopuni vašu informiranost o zdravlju i lečenju. U slučaju zdravstvenog problema obratite se stomatologu. Pre primenjivanja bilo kakvog saveta pročitanog na sajtu ordinacije obavezno se posavetujte sa stomatologom.

32
+
Godina iskustva
7500
+
Zadovoljnih pacijenata
10000
+
Osmeha