Parodontalni džepovi

Parodontalni džep je mesto u koje se nakuplja dentalni plak kao i ostaci hrane. Parodontalni džep je komplikacija gingivitisa tj. zapaljenja desni. Pojava parodontalnog džepa je jedan od glavih simptoma nastanka parodontopatije. Ukoliko se parodontalni džepovi ne tretiraju dolazi do napretka bolesti i progresivnog klaćenja zuba i na kraju ispadanja zuba. Nastanak parodontolanog džepa je ireverzibilan proces koji se redovnim posetama stomatologu može zaustaviti ili značajno usporiti.

Parodontalni džepovi - Paradontalna terapija

Terapija paradontopatije

 

Ukoliko se reaguje na vreme terapija parodontopatije se može vrlo uspešno zaustaviti na početnom nivou. Sve sto je potrebno je da dolazite na redovne kontrolne preglede na kojima će se proceniti stanje desni i parodontalnih džepova. Na ovim pregledima je potrebno ukloniti meke naslage i nastali kamnac. Po uklanjanju kamenca, zubne površine se poliraju posbnim četkicama i pastama.

 

Uznapredovala parodontopatija sa izraženim parodontalnim džepovima zahteva komplikovaniji proces lečenja. U zavisnosti od lokacije i veličine parodontalnih džepova terapija može zahtevati i hiruršku intervenciju koja se obavlja u lokalnoj anesteziji.

 

Za cene terapije paradontopatije, kao i cene svih naših usluga, posetite našu stranicu - kontakt.