Polomljen zub svakako spada u neprijatno iskutvo i svesni smo da se svakome od nas može dogoditi ovakva nezgoda. U ordinaciju Barjaktarević došao je pacijent upravo sa ovakvim problemom. Polomljen zub u njegovom slučaju bioje posledica tupe traume.

Pacijent koji se javio u našu ordinaciju se žalio na osetljivost gornje leve “jedinice”. Kliničkim pregledom ustanovljeno je da frakturna linija prolazi kroz gleđ i dentin pritom ne zahvatajući područje pulpe zuba (živca). Osetljivost koja je prisutna je posledica ireverzibilnih promena unutar samog živca. RTG pregledom je utvrđeno da se rog pulpe nalazi na samo 0,3mm od frakturne linije.

RTG Polomljen zub – završen endodontski tretman

RTG Polomljen zub – završen endodontski tretman

Polomljen zub – lečenje kanala korena zuba

Polomljen zub – lečenje kanala korena zuba

Polomljen zub – završen endodontski tretman

RTG Polomljen zub – završen endodontski tretman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovo je bio razlog za endodontsko zbrinjavanje zuba koje je istog dana i sprovedeno. Koristili smo mašinske proširivače ProTaper u kombinaciji sa EDTA i rastvorima za irigaciju. Kanal je napunjen AH+ pastom i gutaperka poenima.

Sledećeg dana pacijentu smo postavili kompozitni fasetu kojom je polomljeni deo zuba rekonstruisan.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina i pregleda putem telefona: +381 11 32 32 173
ili popunjavanjem online formulara.

NAPOMENA
Sadržaj web sajta ordinacije nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen ličnim potrebama pojedinog korisnika. Informacije na sajtu ordinacije nisu zamena za lekarski pregled i savete medicinskog osoblja niti su sugestija za određeni program lečenja. Cilj informacija na sajtu je da dopuni vašu informiranost o zdravlju i lečenju. U slučaju zdravstvenog problema obratite se stomatologu. Pre primenjivanja bilo kakvog saveta pročitanog na sajtu ordinacije obavezno se posavetujte sa stomatologom.