Protetika na implantatima

Postoje dve vrste suprastruktura – fabričke i individualne. Fabričke suprastrukture dolaze od proizvođača implantata. Ovakve suprastrukture dolaze u već određenim veličinama, angulacijama i u jednom obliku. Vrlo često se dešava da ove suprastrukture ne pružaju dovoljno dobru potporu okolnih tkiva (desni).
 

Takođe ovakve suprastrukture utiču i na dizajn krunice posebno u njenom vratnom delu, što za rezultat može imati lošije čišćenje zuba, pojavu „crnih linija“ oko nadoknade a samim tim i lošija estetska svojstva.

 

Individualne suprastrukture otklanjaju sve nedostatke zuba

 

Sa druge strane individualne suprastrkture se prave u stomatološkoj ordinaciji (pomoću CadCam tehnologije) za svakog pacijenta pojedinačno. Na taj način omogućeno je dizajniranje individualnog izlaznog profila desni koji će pružiti izuzetna estetska svojstva. Izradom individualnih suprastruktura uklonjeni su svi nedostaci fabričkih suprastruktura.

 

Treba naglasiti da su vrsta tj. oblik suprastrukture i krunice od izuzetnog značaja za postizanje uspešosti i dugotrajnosti nakon ugradnje implantata. Nažalost, vrlo često se pokazalo da nedovoljno dobar dizajn suprastrukture i krunice dovodi do kompromitovanja estetskih i funkcionalnih rezultatata koje očekujemo.

 

Sa napretkom CadCam tehnologije omogućeno nam je da u najranijim fazama nakon ugradnje implantata oblikujemo izlazni profil desni a u kasnijim fazama izrađujemo individualne suprastrukture. Na taj način možemo da bezkompromisno obezbedimo vrhunske estetske i funkcionalne rezultate.

 

Sve cene naših usluga, među kojima su i cene usluga iz oblasti implantologije, možete saznati putem naše stranice kontakt.


Uklanjanje mosta i ugradnja implantata sa individualnom keramičkom suprastrukturom

 

protetika na implantatima - individualne keramičke suprastrukture protetika na implantatima - individualne keramičke suprastrukture protetika na implantatima - individualne keramičke suprastrukture
protetika na implantatima - individualne keramičke suprastrukture protetika na implantatima - individualne keramičke suprastrukture