PROTETIKA

Pomeranje zuba, nepravilni pokreti prilikom žvakanja, žvakanje samo jednom stranom i pojava bolova u viličnom zglobu zbog toga, samo su neke od posledica nedostatka jednog ili više zuba u zubnom nizu.
Protetske nadoknade rešavaju ne samo sve ovakve  probleme već imaju i onaj vidljivi, estetski rezultat zbog koga na kraju cele procedure pacijent izlazi iz ordinacije zadovoljan i siguran da je uradio nešto jako dobro za svoje zdravlje, za svoj izgled i svoje samopouzdanje.
Ako ste iz bilo kog razloga ostali bez jednog ili više zuba, ne čekajte da se pomenuti problemi pojave i da dodatno iskomplikuju stanje. Što ranije se javite stomatologu, to je veća verovatnoća da će se problem rešiti fiksnom protetskom nadoknadom, keramičkom krunicom, mostom, krunom na implantatu.
A ako je u pitanju samo estetika, želite bolji oblik, položaj ili boju zuba, onda su fasete (viniri) pravi izbor.
Protetske nadoknada „krunica“nije slučajno dobila to lepo ime: krunica je kruna rada na mestu problematičnog zuba, ona ostaje vidljiva, sve što joj je prethodilo je samo priprema za njenu ugradnju.
U ordinaciji Barjaktarević će krunica zameniti polomljen zub istog dana kada se trauma desi, a estetski neprihvatljiv prirodan zub koji Vas celog života nervira, nestaće ispod krunice koja izgleda baš onako kako ste oduvek želeli jer mi sve radimo u svojoj ordinaciji, od uzimanja otiska digitalnom kamerom do izrade protetske nadoknade.
Most je, kao i u životu, zadužen da premosti prepreku ili jaz, da popuni prazninu i učini zubni niz jedinstvenom celinom. Povezuje postojeće zube ili implantate koji su nosači i ta stabina veza između mosta i nosača čini funkcionalnu celinu i sprečava dalje razmicanje ili približavanje zuba, koriguje nepravilnosti u zagrižaju, a estetski čini zubni niz značajno lepšim.
Ako je pak stanje u ustim takvo da fiksne nadoknade ne mogu kvalitetno i potpuno da ga saniraju, tu su mobilne protetske nadoknade, proteze: parcijalne, na implantatima ili totalne, u zavisnosti od indikacije.
Ako je preostao bar neki zub u vilicama, postoji mogućnost ugradnje parcijane proteze, ako nije, totalna proteza zamenjuje zubni niz ali i nadoknađuje izgubljeno meko i koštano tkivo. Na taj način se rehabilituju međuvilični odnosi, a krajnji rezultat je ponovno uspostavljane fukcije žvakanja, govora i estetike.
Krunice, mostovi i proteze su se oduvek radili u stomatologiji. Ali, uz kvalitetnu hiruršku pripremu, ciljano vođenu ugradnju implantata, digitalizovano uzimanje otisaka za nadoknade  (Primescan) i njihovo kreiranje uz pomoć najsavremenijih softvera (CadCam) i izradu od keramike vrhunskog kvaliteta i estetskih karakteristika, te protetske nadoknade dobijaju savršen izgled i potpuno prirodnu funkciju.
A pogled na Vaš osmeh inicira pitanje: da li je moguće da to nisu tvoji prirodni zubi? Fantastično!

NAPOMENA

Sadržaj web sajta ordinacije nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen ličnim potrebama pojedinog korisnika. Informacije na sajtu ordinacije nisu zamena za lekarski pregled i savete medicinskog osoblja niti su sugestija za određeni program lečenja. Cilj informacija na sajtu je da dopuni vašu informiranost o zdravlju i lečenju. U slučaju zdravstvenog problema obratite se stomatologu. Pre primenjivanja bilo kakvog saveta pročitanog na sajtu ordinacije obavezno se posavetujte sa stomatologom.

32
+
Godina iskustva
7500
+
Zadovoljnih pacijenata
10000
+
Osmeha