[vc_row gap=““][vc_column][vc_empty_space height=“40px“][vc_empty_space height=“40px“ el_class=“hidden-md-down“][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=““][vc_column offset=“vc_col-lg-8″ css=“.vc_custom_1508184116846{margin-bottom: 30px !important;}“][top_dentist_page_heading headline=“Cad Cam fasete i bezmetalne krunice“ css=“.vc_custom_1519128787477{margin-bottom: 35px !important;}“]Ne dopada vam se oblik vaših zuba? Polomili ste zub? Okrnjili ga? Izgubio je boju?

Ukoliko niste zadovoljni izgledom vaših zuba, mi imamo rešenja koja će vam vratiti osmeh na lice.

Vaš zub se, nakon obrade, može nadograditi krunom od bezmetalne keramike koja će izgledati kao vaš prirodan zub. Nakon stavljanja bezmetalne krunice vaš zub će podjednako lepo prelamati svetlost i imaće živu i prirodnu boju kao i ostali vaši zubi.[/top_dentist_page_heading][vc_custom_heading text=“3D otisak za CAD-CAM bezmetalne krunice“ font_container=“tag:h3|font_size:36px|text_align:left|line_height:1.25″ use_theme_fonts=“yes“ el_class=“color-primary“ css=“.vc_custom_1519128800235{margin-bottom: 20px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1519128807018{margin-bottom: 35px !important;}“]Kod CAD-CAM tehnike otisak za nove bezmetalne krunice, umesto masom za uzimanje otiska, pravi se snimanjem uz pomoć posebne 3d kamere. Na osnovu snimka i rasporeda vaših postojećih zuba, kompjuter na osnovu ranije zadatih parametara daje predlog izgleda nove bezmetalne krunice, a lekar je pred vama doteruje. Sve je gotovo veoma brzo, a novi zub izgleda isto kao vaš prirodni zub.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=“CadCam fasete za zube“ font_container=“tag:h3|font_size:36px|text_align:left|line_height:1.25″ use_theme_fonts=“yes“ el_class=“color-primary“ css=“.vc_custom_1519128826772{margin-bottom: 20px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1521042096573{margin-bottom: 35px !important;}“]Keramičke fasete za zube u većini slučajeva se postavljaju na prednje površine zuba. Na taj način se može uticati na estetiku pa čak i na funkciju zubnog niza. CEREC keramičke fasete za zube se mogu koristiti za promenu položaja, oblika i boje zuba. Zbirom pojedinačnih korekcija na svakom od zuba se dobijaju vrhunski estetski i funkcionalni rezultati.

Prednosti Cerec keramičke fasete za zube su mnogobrojne ali one po kojima se Cerec sistem izdvaja su:

  • Preciznost otiskivanja tj. dobijanja virtuelnog modela na kome se dizajniraju buduće fasete za zube.
  • Komfor prilikom otiskivanja, jer se ne koriste nezgrapne kašike i otisne mase, već se prilikom uzimanja „virtuelnog“ otiska koristi kamera koja snima zub koji je pripremljen za prihvatanje fasete za zube.
  • Brzina izrade protetske nadoknade. Vremenski period koji je potreban za dobijanje keramičke fasete za zube ne iznosi više od sat vremena.
  • Kvalitet izrađenih keramičkih faseta je ujednačen zbog toga što se koriste fabrički keramički blokovi iz kojih se iseca faseta.

Obzirom da koristimo CadCam tehnologiju preparacija (brušenje) zuba može biti minalno invazivno a u nekim slučajevima prepacija zuba se može izbeći – tada takve fasete za zube nazivamo non-prep.

Nakon snimanja zbrušenih zuba OmniCam kamerom i dobijanja 3D modela, prešli smo na modelovanje fasete za zube u najnovijem Cerec SW 4.4 softveru. Po završenom modelovanju keramičke fasete za zube su isečene iz keramičkih blokova. Izvršena je proba faseta na zbrušenim zubima. Posebnim pigmentima za keramiku izvršena je karakterizacija i glaziranje keramičke fasete.

Završene keramičke fasete za zube smo cementirali koristeći adhezivni cement.

Sve informacije u vezi cene za CadCam fasete i bezmetalne krunice možete dobiti putem naše stranice kontakt.[/vc_column_text][top_dentist_button style=“btn-seamless“ size=“btn-lg“ align=“align_left“ prepend_icon=“td-icon-arrow-left“ link=“url:%2Fusluge|title:Povratak%20na%20sve%20usluge||“][/vc_column][vc_column offset=“vc_col-lg-4″ css=“.vc_custom_1508537081697{margin-bottom: 30px !important;}“][top_dentist_contact_form_popup form_id=“2″ form_heading=“Zakažite pregled“][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=““][vc_column][vc_empty_space height=“10px“][vc_empty_space height=“40px“ el_class=“hidden-md-down“][/vc_column][/vc_row]