[vc_row gap=““][vc_column][vc_empty_space height=“40px“][vc_empty_space height=“40px“ el_class=“hidden-md-down“][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=““][vc_column offset=“vc_col-lg-8″ css=“.vc_custom_1508184116846{margin-bottom: 30px !important;}“][top_dentist_page_heading headline=“Individualne keramičke suprastrukture“ css=“.vc_custom_1519128898600{margin-bottom: 35px !important;}“]Postoje dve vrste suprastruktura – fabričke i individualne. Fabričke suprastrukture dolaze od proizvođača implantata. Ovakve suprastrukture dolaze u već određenim veličinama, angulacijama i u jednom obliku. Vrlo često se dešava da ove suprastrukture ne pružaju dovoljno dobru potporu okolnih tkiva (desni).

Takođe ovakve suprastrukture utiču i na dizajn krunice posebno u njenom vratnom delu, što za rezultat može imati lošije čišćenje zuba, pojavu „crnih linija“ oko nadoknade a samim tim i lošija estetska svojstva.[/top_dentist_page_heading][vc_custom_heading text=“Individualne suprastrukture otklanjaju sve nedostatke zuba“ font_container=“tag:h3|font_size:36px|text_align:left|line_height:1.25″ use_theme_fonts=“yes“ el_class=“color-primary“ css=“.vc_custom_1519128952275{margin-bottom: 20px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1521042203481{margin-bottom: 35px !important;}“]Sa druge strane individualne suprastrkture se prave u stomatološkoj ordinaciji (pomoću CadCam tehnologije) za svakog pacijenta pojedinačno. Na taj način omogućeno je dizajniranje individualnog izlaznog profila desni koji će pružiti izuzetna estetska svojstva. Izradom individualnih suprastruktura uklonjeni su svi nedostaci fabričkih suprastruktura.

Treba naglasiti da su vrsta tj. oblik suprastrukture i krunice od izuzetnog značaja za postizanje uspešosti i dugotrajnosti nakon ugradnje implantata. Nažalost, vrlo često se pokazalo da nedovoljno dobar dizajn suprastrukture i krunice dovodi do kompromitovanja estetskih i funkcionalnih rezultata koje očekujemo.

Sa napretkom CadCam tehnologije omogućeno nam je da u najranijim fazama nakon ugradnje implantata oblikujemo izlazni profil desni, a u kasnijim fazama izrađujemo individualne suprastrukture. Na taj način možemo da bezkompromisno obezbedimo vrhunske estetske i funkcionalne rezultate.

Cena suprastrukture na implantu se razlikuje u zavisnosti da li se radi keramička ili standardna (titanijumska). Više o tim cenama, kao i cenama za sve ostale usluge stomatološke ordinacije možete saznati putem naše stranice – kontakt.[/vc_column_text][top_dentist_button style=“btn-seamless“ size=“btn-lg“ align=“align_left“ prepend_icon=“td-icon-arrow-left“ link=“url:%2Fusluge|title:Povratak%20na%20sve%20usluge||“][/vc_column][vc_column offset=“vc_col-lg-4″ css=“.vc_custom_1508537081697{margin-bottom: 30px !important;}“][top_dentist_contact_form_popup form_id=“2″ form_heading=“Zakažite pregled“][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=““][vc_column][vc_empty_space height=“10px“][vc_empty_space height=“40px“ el_class=“hidden-md-down“][/vc_column][/vc_row]