+381 11 32 22 425
Bulevar Kralja Aleksandra 32, Beograd, Srbija

Implantologija

Zdravi zubi su osnova za zdrav organizam, a nije tajna da je i lep osmeh u današnje vreme estetski imperativ. Gubitak jednog ili više zuba može imati značajne posledice za celokupan život pacijenta – narušava estetiku, sklad lica, ali dovodi i do poremećene funkcije žvakanja i ugrožavanja ostalih zuba.

Zubni implantati (često nazivani i zubni implanti) predstavljaju zamensko rešenje za izgubljeni zub i preuzimaju njegovu ulogu.

Prednosti zubnih implantata:

  • Najkomfornije rešenje
  • Odlični funkcionalni rezultati
  • Najbolje estetsko rešenje
  • Održavaju tonus viličnog grebena
  • Daju prirodan oblik desni

Zubni implanti kakve danas koristimo su među najvećim dostignućima stomatologije!

Najnapredniji implantni sistem

Dugoročni rezultati uz najnapredniji implantni sistem (Astra Tech Sirona Dentsply)

I pored velikog broja implant- sistema koji se mogu naći na tržištu, stomatološka ordinacija Barjaktarević se odlučila za implant-sistemAstra Tech“.

Da bi implant sistem bio kvalitetan potrebno je da njegove pojedinačne karakteristike budu premium kvaliteta, ali i da zajedno čine dobru celinu. Upravo je to glavna prednost AstraTech sistema, a evo i glavnih karakteristika:

  • Više kosti oko implantata za kraće vreme (OsseoSpeed) – Specifična nanostruktura tretirana je tako da omogućava rano formiranje nove kosti oko implantata što kasnije jača vezu između kosti i implantata.
  • Očuvanje kosti (MicroThread ) – Na vratu implantata se nalaze posebni navoji koji utiču na optimalan način prenosa pritiska žvakanja što dovodi do biomehaničke stimulacije i očuvanje kosti.
  • Čvršća veza sa zubom (Conical Seal Design) – Veza između implantata i suprastrukture je znatno poboljšana i neutrališu se mala pomeranja u kruničnom delu.

Zdrava i lepa meka tkiva(Connective Contour) – Poseban oblik vratnog dela koji ovaj implantni sistem ima odlično podržava okolna meka tkiva. Postavljanje implantata sa ovakvim karakteristikama postižu se izvanredni rezultati u estetskoj zoni koji donose prirodan izgled zuba i dugovečnost protetske nadoknade.

Kako se radi ugradnja implantata

Procedura ugradnje implantata je sledeća: zubni implantat se ugrađuje u kost na mesto gde bi prirodno bio koren zuba i on preuzima ulogu nosača zuba. Intervencija se obavlja u lokalnoj anesteziji, bezbolna je. Za ugradnju jednog implantata potrebno je oko pola sata.

Kada se implantat stabilizuje i uraste u kost, (posle 1 do 4 meseca), može se početi sa protetskim zbrinjavanjem.

Protetske nadoknade na implantatima mogu biti fiksne ili mobilne nadoknade. Kod fiksnih nadoknada veze se ostvaruju cementiranjem ili šrafljenjem. Kod mobilnih nadoknada veza se obezbeđuje posebnim sistemima.

Ukoliko anatomske strukture ne dozvoljavaju da se ugrade zubni implanti standardnih dimenzija, onda se preporučuje ugradnja tzv. mini implantata.

PO ČEMU SE IZDVAJAMO?

U ordinaciji Barjaktarević koristimo individualne suprastrukture koje se prave za svakog pacijenta pojedinačno (pomoću CadCam tehnologije).  Upravo zbog ovoga našim pacijentima možemo da garantujemo bolju funkcionalnost, dugoročnost i izuzetna estetska svojstva nakon ugradnje implanta.

Izradom individualnih suprastruktura uklonjeni su nedostaci fabričkih suprastruktura.

Fabričke suprastrukture dolaze u unapred definisanim oblicima i veličinama. Praksa je pokazala da one ne mogu uvek da odgovore svim potrebama i često ne pružaju odgovarajuću potporu za okolna meka tkiva. Takođe one utiču i na dizajn krunice posebno u njenom vratnom delu, što za rezultat može imati teže čišćenje zuba, pojavu „crnih linija“ oko nadoknade a samim tim i slabija estetska svojstva.

Individualne suprastrukture otklanjaju nedostatke protetskih nadoknada izrađenih na fabričkim suprstrukturama

Sa napretkom CadCam tehnologije omogućeno nam je da u najranijim fazama nakon ugradnje implantata oblikujemo izlazni profil desni, a u kasnijim fazama da izrađujemo individualne suprastrukture. Na taj način možemo da bezkompromisno obezbedimo vrhunske estetske i funkcionalne rezultate.

Uklanjanje mosta i ugradnja implantata sa individualnom keramičkom suprastrukturom

 

Fraktura gornje leve “jedinice” i ugradnja implantata sa individualnom keramičkom suprastrukturom

 

*suprastruktura – nosač krune

Po ovoj usluzi se naša ordinacija izdvaja i po njoj je i prepoznatljiva!

Kontaktirajte nas i zakažite pregled

+381 11 32 22 425
ordinacija@estetikamb.rs

Zakažite pregled