Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba

Često pitanje naših pacijenata je: ‚‚Zašto i kako moji zubi više nisu beli i sjajni kao pre?“

Odgovor na ovakva pitanja je složen iz razloga što mnogi faktori i spoljašnji i unutrašnji uticaji deluju na zube i dovode do njihovog prebojavanja tokom godina.

U spoljašnje faktore ubrajamo pušenje, konzumiranje kafe, čajeva, crnog vina itd. U unutrašnje faktore se ubraja boja dentina, poroznost gleđi, unošenje medikamenata, starenje itd.

Osoblje stomatološke ordinacije Barjaktarević će Vam predložiti najbolji i najbezbedniji metod za izbeljivanje zuba kojim ćete postići trajne rezlutate.

Sistemi koji se primenjuju u ordinaciji Barjaktarević su provereni i potkrepljeni brojnim naučnim studijama koje garantuju da usled tretmana ne može da dođe do oštećenja zuba i desni.

Metode za izbeljivanje zuba

Postoji nekoliko metoda za izbeljivanja zuba:

  • Ordinacijsko izbeljivanje zuba – ordinacijsko izbeljivanje zuba uz pomoć „BriteSmile“ lampe. Rezultati izbeljivanja su vidljivi već nakon 45 minuta. Sam proces je prijatan, bezbolan a trajnost postignutih rezultata je duže od godinu dana. Na Vama je samo da se udobno smestite i sačekate na svoj novi osmeh.
  • Kućno izbeljivanje zuba – pre početka izbeljivanja se uzima otisak Vaših zuba da bi se izradio model na kome će se napraviti folije za izbeljivanje zuba. U folije se stavlja poseban gel „Opalescence“ sa određenim procentom karbamidperoksida. U zavisnosti od koncentracije gela i zahtevanog rezultata, naš tim će Vam preporučiti koliko dugo će se aplicirati folija.
  • Izbeljivanje devitalizovanih zuba – Trauma zuba i neadekvatno endodontski tretirani zubi su najčešći uzročnici promene boje zuba. Razgradnjom krvnih produkata iz pulpe zuba, oslobađaju se joni gvožđa koji utiču na prebojavanje preostale zubne supstance.

Postupak izbeljivanja ovakvih zuba se sprovodi na sledeći način:

1- Karijes i stara plomba se uklanjaju i radi se revizija kanala korena
2- Postavlja se zaštita za meka tkiva oko zuba
3- Aplicira se 40% hidrogen peroksid „Opalescence Endo“ u kanal uz pristup sa unutrašnje strane zuba a zatim se hidrogen peroksidom prekrije i cela prednja površina zuba. Sredstvo za izbeljivanje ostaje na zubu narednih 10 minuta a efekat se može ubrzati i pospešiti pomoću helio lampe. Po potrebi se postupak može ponoviti do tri puta po poseti, čime se tretman završava.

Veoma je važno naglasiti da je u nekim slučajevim potrebno kombinovati metode izbeljivanja kako bi se došlo do zadovoljavajućih estetskih rezultata.

Ukoliko vas interesuju cene izbeljivanja zuba, pozovite nas.