[vc_row gap=““][vc_column][vc_empty_space height=“40px“][vc_empty_space height=“40px“ el_class=“hidden-md-down“][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=““][vc_column offset=“vc_col-lg-8″ css=“.vc_custom_1508184116846{margin-bottom: 30px !important;}“][top_dentist_page_heading headline=“Retencione folije“ css=“.vc_custom_1519138558156{margin-bottom: 35px !important;}“]Nakon završene ortodontske terapije neophodno je izraditi retencioni splint kako bi se sprečilo eventualno vraćanje zuba u položaj pre postavljanja fiksne proteze. Retencione folije ili retencioni splint su folije koje se postavljanju preko svih površina zuba.

Da bi se izradio retencioni splint potrebno je uzeti otisak zuba nakon uklanjanja fiksne proteze. Iz otiska se pravi gipsani model na koji se postavlja razmekšala folija, koja poprima oblik zuba. Splint se obrađuje i daje pacijentu na korišćenje.

Nakon uklanjanja fiksne proteze, splintovi se u početku nose što češće. Posle nekoliko meseci preporučuje se da se splintovi nose noću u toku spavanja. Oni su neka vrsta “nevidljive” proteze. Folije ne izazivaju nikakvu nelagodu i prozirne su, što su njihove glavne prednosti.[/top_dentist_page_heading][vc_row_inner gap=“10″][vc_column_inner][vc_single_image image=“1001″ img_size=“full“ alignment=“center“][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_custom_heading text=“Night guard – škrgutanje zubima“ font_container=“tag:h3|font_size:36px|text_align:left|line_height:1.25″ use_theme_fonts=“yes“ el_class=“color-primary“ css=“.vc_custom_1519138652241{margin-bottom: 20px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1519138691154{margin-bottom: 35px !important;}“]Ukoliko imate problem kao što je škripanje zubima, stomatolog vam preporučuje da u toku noći nosite splint. Ova neprijatna pojava je veoma štetna za osobu kod koje se pojavi. Škrgutanje zubima se najčešće dešava prilikom spavanja ili tokom žvakanja.

Prilikom kontakta između zuba gornje i donje vilice dolazi do povećanog trenja i razvoja sila koje štetno utiču kako na gleđ i dalju abraziju zuba tako i na potporna tkiva zuba. Postupak izrade splinta je jednostavan za pacijenta. Uzima se otisak zuba iz koga se pravi gipsani model na kome se pravi splint.

Splintovi se mogu izađivati od folija različitih debljina. Splintovi su namenjeni da se nose noću.

Za detaljnije informacije o ceni usluga iz oblasti ortodoncije možete nas kontaktirati preko naše stranice kontakt.[/vc_column_text][top_dentist_button style=“btn-seamless“ size=“btn-lg“ align=“align_left“ prepend_icon=“td-icon-arrow-left“ link=“url:%2Fusluge|title:Povratak%20na%20sve%20usluge||“][/vc_column][vc_column offset=“vc_col-lg-4″ css=“.vc_custom_1508537081697{margin-bottom: 30px !important;}“][top_dentist_contact_form_popup form_id=“2″ form_heading=“Zakažite pregled“][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=““][vc_column][vc_empty_space height=“10px“][vc_empty_space height=“40px“ el_class=“hidden-md-down“][/vc_column][/vc_row]