Zubni implanti

Zubni implanti

Zdravi zubi su osnova za zdrav organizam, a nije tajna da je i lep osmeh u današnje vreme estetski imperativ. Gubitak jednog ili više zuba može imati značajne posledice za celokupan život pacijenta – narušava estetiku, sklad lica, ali dovodi i do poremećene funkcije žvakanja i ugrožavanja ostalih zuba.

Zubni implantati predstavljaju zamensko rešenje za izgubljeni zub i preuzimaju njegovu ulogu. Prednosti zubnih implanta:

  • Najkomfornije rešenje
  • Odlični funkcionalni rezultati
  • Najbolje estetsko rešenje
  • Održavaju tonus viličnog grebena
  • Daju prirodan oblik desni

Cene ugradnje zubnih implanta možete pogledati ovde.

Astra Tech Sirona Dentsply pruza dugorocne rezultate, a njegove karakteristike su:

  • (OsseoSpeed)Više kosti oko implantata za kraće vreme
  • (MicroThread) Za očuvanje kosti
  • (Conical Seal Design) Za čvršću veza sa zubom 
  • (Connective Contour) Za zdrava i lepa meka tkiva

Kako se radi ugradnja implanta

Procedura ugradnje implantata je sledeća: zubni implant se ugrađuje u kost na mesto gde bi prirodno bio koren zuba i on preuzima ulogu nosača zuba. Intervencija se obavlja u lokalnoj anesteziji, bezbolna je. Za ugradnju jednog implanta potrebno je oko pola sata.

Kada se implantat stabilizuje i uraste u kost, (posle 1 do 4 meseca), može se početi sa protetskim zbrinjavanjem.

Protetske nadoknade na implantu mogu biti fiksne ili mobilne nadoknade. Kod fiksnih nadoknada veze se ostvaruju cementiranjem ili šrafljenjem. Kod mobilnih nadoknada veza se obezbeđuje posebnim sistemima.

Po čemu se izdvajamo

U ordinaciji Barjaktarević koristimo individualne suprastrukture koje se prave za svakog pacijenta pojedinačno, pomoću CadCam tehnologije.  Upravo zbog ovoga, uklonjeni su svi nedostaci i našim pacijentima možemo da garantujemo bolju funkcionalnost, dugoročnost i izuzetna estetska svojstva nakon ugradnje zubnog implanta.

Individualne suprastrukture otklanjaju nedostatke protetskih nadoknada izrađenih na fabričkim suprastrukturama

Sa napretkom CadCam tehnologije omogućeno nam je da u najranijim fazama nakon ugradnje zubnog implanta oblikujemo izlazni profil desni, a u kasnijim fazama da izrađujemo individualne suprastrukture. Na taj način možemo da bezkompromisno obezbedimo vrhunske estetske i funkcionalne rezultate.

Kontaktirajte nas i zakažite pregled

+381 11 32 22 425
ordinacija@estetikamb.rs