IZBELJIVANJE ZUBA

Svako od nas ima specifičnu boju zuba, uslovljenu genetikom,  životnim navikama, medikametoznom terapijom (tetraciklini) i drugim životnim okolnostima. Ali ne znamo nikoga ko ne želi da ima lepe, bele zube. A mnogi i još belje….
Pa, mogu li beli zubi biti još belji? Da, to je još jedna procedura estetske stomatologije: IZBELJIVANJE.
Šta god da je razlog da pacijent želji izbeljivanje (prilično kafe, jakih čajeva, cigareta ili crvenog vina, upotreba tetraciklina ili neadekvatno tretirani zubi, gangrena… a i godine života), treba ga raditi u stomatološkoj ordinaciji ili u kućnim uslovima, ali preparatom, po uputstvima i uz poštovane procedure koju pacijent dobije u ordinaciji.
U ordinacija Barjaktarević izbeljivanje zuba ćete dobiti korišćenjem vodonik-peroksida u gelu koji se nanosi na zube a dejstvo gela se pojačava primenom specijalne „BriteSmile“lampe.
Tri puta po 15 minuta tretmana i za nekih 45 minuta Vaši zubi će dobiti novi sjaj i 2-3 nijanse svetliju boju.
Ono što je najvažnije: tretman je potpuno bezbedan i radi se pod kontrolom stomatologa, proizvodima renomiranih proizvođača i uz striktno poštovanje procedure. Ali, moraćete i nakon izlaska iz ordinacije da poštujete još neko vreme pravila: neposredno nakon beljenja zuba nema konzumiranja kafe, čaja, gaziranih napitaka, cigareta. Ne zauvek, naravno!
A možda imate neki zub u boji koja Vam se ne sviđa a kao posledicu davnašnjeg ili neadekvatnog lečenja. I tu ima pomoći, ali procedura izbeljivanja ovih zuba je delikatan proces i zahteva pažnju i strpljenje i stomatologa i pacijenta. Uz odgovarajući tretman i kod ovakvih zuba je moguće je dobiti vrlo dobre rezultate.
Može i kod kuće: izbeljivanje u kućnim uslovima je takođe vrlo efikasan način postizanja lepog i svetlog osmeha. Ali ovako: procedura obuhvata uzimanje otiska zuba u ordinaciji i izradu specijalnih silikonskih splintova (folija) u koje se stavlja gel za izbeljivanje.
Pacijent u ordinaciji dobija precizno uputstvo o proceduri koju primenjuje tokom 5-7 dana.
I da ne zabooravimo: pre početka procesa izbeljivanja zuba, zubi se moraju popraviti i očistiti. Da bi bilo belo mora najpre biti zdravo i čisto!
U našem fokusu je uvek bio i ostao pacijent, individualni pristup i individualni tretman.
Nisu svi pacijenti isti, niti su svi zubi jednako beli – niti mogu biti.
Ali će iz ove ordinacije izaći u najboljoj boji!

NAPOMENA

Sadržaj web sajta ordinacije nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen ličnim potrebama pojedinog korisnika. Informacije na sajtu ordinacije nisu zamena za lekarski pregled i savete medicinskog osoblja niti su sugestija za određeni program lečenja. Cilj informacija na sajtu je da dopuni vašu informiranost o zdravlju i lečenju. U slučaju zdravstvenog problema obratite se stomatologu. Pre primenjivanja bilo kakvog saveta pročitanog na sajtu ordinacije obavezno se posavetujte sa stomatologom.

32
+
Godina iskustva
7500
+
Zadovoljnih pacijenata
10000
+
Osmeha