DEČJA STOMATOLOGIJA

Srecna deca pacijenti u nasoj stomatoloskoj ordinaciji

Važni su Vam Vaši zubi, želite da budu lepi i zdravi, ali to koliko želite dobrog sebi ni blizu nije onome što želite svojoj deci i deci o kojima brinete.

PRVA POSETA STOMATOLOGU

Odvojite dovoljno vremena za razgovor s detetom i pripremu za prvu posetu stomatologu.

Dečja stomatologija proučava i prati razvoj zuba kod dece i ima preventivnu ulogu u sprečavanju oboljenja zuba i desni. Dobre navike pravilnog održavanja higijene zuba i usta stiču se već u najranijem detinjstvu i prate pacijenta tokom celog života.

UPOZNAVANJE

Dete pacijent upoznavanje sa zubarom

Upoznajemo se, razgovaramo, razgledamo ordinaciju i instrumente…a onda ćemo malo i zubiće da pogledamo….

Najmlađi pacijenti tek što su dobili koji mlečni zubić već tad bi trebalo da prvi put uđu u stomatološku ordinaciju i sretnu se sa doktorom. Prvi dolazak deteta kod stomatologa predstavlja najvažniji trenutak u formiranju odnosa između stomatologa i malog pacijenta. Tada se formira odnos prema stomatologu, i ako je on pun poverenja i razumevanja, takav ostaje i u kasnijim godinama. A to je veoma važno za razvoj i održavanje oralnog zdravlja dece i kasnije tokom života pacijenta.

ZDRAVLJE

Zdrave navike i zdrava ishrana i najlepši osmeh poklonjen svom stomatologu!

U stomatološkoj ordinaciji Barjaktarević znamo kako se uspostavlja komunikacija i formira poverenje i dobar odnos sa najmlađim pacijentima. Najveći broj naših malih pacijenata nastavlja da posećuje ordinaciju i kasnije, samostalno i bez roditelja, i ostaje veran svom stomatologu tokom celog života.

PREVENCIJA

Devojcica se igra u stomatoloskoj ordinacijiPreventivni pregledi kod dece:

● Zalivanje fisura
● Fluorizacija zuba
● Lečenje i vađenje mlečnih zuba
● Trejneri
● Edukacija o pravilnoj oralnoj higijeni

Verujemo da se i Vi bojite tog prvog susreta deteta i stomatologa, ali kad znate da naš metod rada sa decom podrazumeva postupno prilagođavanje deteta na novu situaciju, da je naš pristup svakom detetu u skladu s njegovim uzrastom, da proces upoznavanja, sticanja poverenja i postupnog uvođenja u proceduru pregleda sprovodimo polako, strpljivo, nežno i prijateljski, bez pritiska, da prvi susret čak ne mora da se završi pregledom već možda samo upoznavanjem i razgovorom ako se oseti da je to pravi put do deteta, onda i Vaš strah nestaje.

POVERENJE

Jednom stečeno poverenje ostaje trajno.

Stečeno poverenje u stomatologa i prijatna atmosfera u ordinaciji učiniće da dolazak deteta na pregled ili intervenciju ne uliva nikakv strah ili neprijatnost kod malih pacijenata

Osim toga, znate i da koristimo savremene visokokvalitetne materijale i proizvode renomiranih svetskih kompanija za zaštitu i saniranje mlečnih i stalnih zuba.

ZNANJE

Dete pere zube

Učimo decu pravilnom održavanju higijene zuba i usta!

Pa možda i to da znate da je dr Barjaktarević jedan od najvećih izazova ove stomatološke grane imao upravo u tretmanu svoje troje dece (najteže je sa svojom decom….). Bili su to ozbiljni ortodonski slučajevi, rešeni na izuzetno uspešan način i zadovoljstvo tih sada mladih ljudi. A nije ih bilo uopšte lako zadovoljiti…

I oni su ostali pacijenti ordinacije Barjaktarević.

ISKUSTVO

Nakon rada dužeg od 30 godina imamo i sledeću generaciju pacijenata koji su nekada bili mali pacijenti a sada kao roditelji dovode svoju decu u ordinaciju Barjaktarević.

NAPOMENA

Sadržaj web sajta ordinacije nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen ličnim potrebama pojedinog korisnika. Informacije na sajtu ordinacije nisu zamena za lekarski pregled i savete medicinskog osoblja niti su sugestija za određeni program lečenja. Cilj informacija na sajtu je da dopuni vašu informiranost o zdravlju i lečenju. U slučaju zdravstvenog problema obratite se stomatologu. Pre primenjivanja bilo kakvog saveta pročitanog na sajtu ordinacije obavezno se posavetujte sa stomatologom.