PROTETIKA

Protetika i proteza gornje vilice

Neke od posledica nedostatka jednog ili više zuba u zubnom nizu:

1. Pomeranje zuba
2. Nepravilni pokreti prilikom žvakanja
3. Žvakanje samo jednom stranom
4. Pojava bolova u viličnom zglobu

Protetske nadoknade

Primer proteze gornje vilice

Ako niste zadovoljni oblikom, položajem i bojom svojih zuba, ako želite inovativno i kreativo rešenje uz malo ili nimalo brušenja Vaših zuba, fasete i viniri su rešenje za Vas!

Protetske nadoknade rešavaju ne samo sve ovakve probleme već imaju i onaj vidljivi, estetski rezultat zbog koga na kraju cele procedure pacijent izlazi iz ordinacije zadovoljan i siguran da je uradio nešto jako dobro za svoje zdravlje, za svoj izgled i svoje samopouzdanje.

Ako ste iz bilo kog razloga ostali bez jednog ili više zuba, ne čekajte da se pomenuti problemi pojave i da dodatno iskomplikuju stanje. Što ranije se javite stomatologu, to je veća verovatnoća da će se problem rešiti:

● fiksnom protetskom nadoknadom
● keramičkom krunicom
● mostom
● krunom na implantatu

Viniri

Viniri su izvanredan tip nadogradnje u estetskoj stomatologiji – keramičke ili kompozitne ljuspice koje se najčešće postavljaju na vidljivu površinu prednjih zuba čime se koriguje njihov oblik, veličina i boja

A ako je u pitanju samo estetika, želite bolji oblik, položaj ili boju zuba, onda su fasete (viniri) pravi izbor.

Kruna

Zubne krunice

Kruna je keramička protetska nadoknada koja zamenjuje nedostajući deo oštećenog zuba i u potpunosti ga prekriva

Protetske nadoknada „krunica“nije slučajno dobila to lepo ime – krunica je kruna rada na mestu problematičnog zuba, ona ostaje vidljiva, sve što joj je prethodilo je samo priprema za njenu ugradnju.

Krunica

Isto što i kruna, ali ako Vam se više sviđa da je ovako zovete…

U ordinaciji Barjaktarević će krunica zameniti polomljen zub istog dana kada se trauma desi, a estetski neprihvatljiv prirodan zub koji Vas celog života nervira, nestaće ispod krunice koja izgleda baš onako kako ste oduvek želeli jer mi sve radimo u svojoj ordinaciji, od uzimanja otiska digitalnom kamerom do izrade protetske nadoknade.

Bezmetalna kruna

Zubne krunice se postavljaju na teško oštećene zube kada nemamo drugo protetko rešenje. Protetska rehabilitacija je potpuna a rezultat je prirodan izgled zuba.

Bezmetalni keramički most

Bezmetalni keramicki most

Premostićemo prostor nedostajećeg zuba ili više njih keramičkim mostom i niko neće primetiti da je do nedavno tu postojao prekid u zubnom nizu

Most je, kao i u životu, zadužen da premosti prepreku ili jaz, da popuni prazninu i učini zubni niz jedinstvenom celinom. Povezuje postojeće zube ili implantate koji su nosači i ta stabina veza između mosta i nosača čini funkcionalnu celinu i sprečava dalje razmicanje ili približavanje zuba, koriguje nepravilnosti u zagrižaju, a estetski čini zubni niz značajno lepšim.

Ako je pak stanje u ustim takvo da fiksne nadoknade ne mogu kvalitetno i potpuno da ga saniraju, tu su mobilne protetske nadoknade, proteze:

1. parcijalne, na implantatima
2. totalne, u zavisnosti od indikacije

Inlay (inlej) i onlay

Bezbolnom intervencijom na delimično oštećenim zubima postiže se potpuna restauracija! Za takva oštećenja zuba ovo je idealna procedura!

Ako je preostao bar neki zub u vilicama, postoji mogućnost ugradnje parcijane proteze, ako nije, totalna proteza zamenjuje zubni niz ali i nadoknađuje izgubljeno meko i koštano tkivo. Na taj način se rehabilituju međuvilični odnosi, a krajnji rezultat je ponovno uspostavljane fukcije žvakanja, govora i estetike.

All on 4 ili “Sve-na-4”

All in one zubni implanti

Postupak kojim se na 4 ili 6 implantata postavlja kompletan zubni niz. Trajno rešenje bezubosti, bez totalne proteze, potpuno prirodnog izgleda. I ne samo izgleda, već i osećaja potpuno prirodnih zuba!

Krunice, mostovi i proteze su se oduvek radili u stomatologiji. Ali, uz kvalitetnu hiruršku pripremu, ciljano vođenu ugradnju implantata, digitalizovano uzimanje otisaka za nadoknade (Primescan) i njihovo kreiranje uz pomoć najsavremenijih softvera (CadCam) i izradu od keramike vrhunskog kvaliteta i estetskih karakteristika, te protetske nadoknade dobijaju savršen izgled i potpuno prirodnu funkciju.

A pogled na Vaš osmeh inicira pitanje: da li je moguće da to nisu tvoji prirodni zubi? Fantastično!

Osmeh zadovoljnih pacijenata nasih zubara
Zadovoljni klijenti

 

NAPOMENA

Sadržaj web sajta ordinacije nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen ličnim potrebama pojedinog korisnika. Informacije na sajtu ordinacije nisu zamena za lekarski pregled i savete medicinskog osoblja niti su sugestija za određeni program lečenja. Cilj informacija na sajtu je da dopuni vašu informiranost o zdravlju i lečenju. U slučaju zdravstvenog problema obratite se stomatologu. Pre primenjivanja bilo kakvog saveta pročitanog na sajtu ordinacije obavezno se posavetujte sa stomatologom.