Estetska stomatologija

Estetska stomatologija obuhvata nekoliko grana stomatologije sa ciljem da omogući zdrav i blistav osmeh, te poboljša estetsku vrednost zuba. Sve ono što danas savremena dostignuća u stomatološkoj praksi na polju estetike mogu ponuditi i Vama su dostupna u stomatološkoj ordinaciji Barjaktarević.

Zakažite pregled

Najčešće intervencije

Neke od najčešćih intervencija su sanacija karijesa belim plombama, izbeljivanje zuba, izrada bezmetalnih krunica i mostova, keramičke ljuspice (fasete ili veniri), ispravljanje zuba, čišćenje kamenca i poliranje zuba.

Možemo da korigujemo gotovo svaki problem vezan za estetiku

 • Nadoknada nedostajućeg zuba

 • Smanjivanje prostora između zuba

 • Ispravljanje lošeg rasporeda zuba

 • Izbeljivanje prebojenih zuba

 • Zamena tamnih ispuna novim visokoestetskim ispunama

 • Lečenje i preoblikovanje mekog tkiva (desni)

Osmeh je prozor duše, on pokazuje naše emocije, ukazuje na našu vitalnost, mladost, težnju ka lepom i negovanom izgledu, pa i senzualnost. Zato je čovekova potreba da ima zdrave i lepe zube sasvim razumljiva i razlog zbog čega je estetska stomatologija u svetu brzo stekla veliki broj pristalica.

Uz njenu pomoć detalji ili bitni nedostaci u obliku, boji ili položaju zuba koji su Vam godinama smetali, na koje ste tako dugo pokušavali da se naviknete okrivljujući za sve prirodu, danas uz stručnu intervenciju stomatologa postaju prošlost i uspomena sa starih fotografija.

Estetska stomatologija u našoj ordinaciji:

 • Predprotetska priprema zuba i drugih struktura usne duplje

 • Implantati

 • Oblikovanje desni (soft tissue management)

 • Keramičke fasete

 • Keramičke krunice i mostovi (bezmetalna keramika)

 • Metalokeramičke krunice i mostovi

 • Izbeljivanje zuba

Bela i crvena estetska stomatologija

Estetska stomatologija je multidisciplinarna grana stomatologije jer osim lepih, zdravih, belih i pravilno raspoređenih zuba, zahteva i zdrav parodoncijum, odnosno zdravu gingivu.

Kako je podeljen domen estetske stomatologije:

 • Bela estetika, koja tretira zube tj. odnosi se na njihov izgled, položaj, boju i veličinu
 • Crvena estetika, koja se odnosi na meka tkiva usne duplje

Bela estetska stomatologija

Uz moderna dostignuća u stomatologiji, estetski zahvati mogu biti u rasponu od osnovne korekcije boje zuba do zamene nedostajućih zuba i svega između. Svakom pacijentu se pristupa na način koji će dati najbolji krajnji rezultat, a ka konačnom cilju Vas vode stomatolozi različitih specijalnosti.

Crvena estetska stomatologija

Osim standardnih estetskih zahvata, u našoj ordinaciji ovaj pristup dopunjen je i estetskim intervencijama na desnima. Povlačenje desni nastaje zbog infekcije, neispravnog zagrižaja, neadekvatne tehnike pranje zuba… U takvim situacijama, kada se desni povuku, kruna zuba postaje veća, a osmeh koji smo koristili sa ponosom, postaje redukovan.

Plastične periodontontalne operacije na desnima se izvode bez ožiljaka, sa ciljem da se nivo gingive vrati u pređašnji nivo. Da bi se uporedo sa tim mogao vratiti i korektan oblik i boja zuba keramičkim ili kompozitnim fasetama. Minimalno invazivnim zahvatima na zubima i mekom tkivu vraćamo ono što je kroz vreme nestalo. Lepi zubi i desni zdravog izgleda, zajedno čine da osmeh odaje utisak mladosti i zdravlja.

Estetska stomatologija

Lepi i zdravi zubi

Samo dobrom kombinacijom bele i crvene estetske stomatologije, uz visoku stručnost i odgovarajuću opremu, može da se postigne vrhunski estetski rezultat.

Pravilno raspoređeni zubi se lakše čiste, a raspored sila koje se oslobađaju pri žvakanju povoljno utiču na potporni aparat zuba. Sa druge strane, nepravilno postavljeni zubi su opterećeni znatno jačim silama što uzrokuje slabljenje potpornog aparata zuba (kosti i vlakana koje drže zub u vilici), pa dolazi do parodontopatije, klaćenja zuba i drugih problema.

Takođe, nemogućnost sprovođenja dobre higijene dodatno komplikuje situaciju. Ukoliko su prisutni svi zubi, a postoji loš raspored zuba, ortodontska terapija je pravo rešenje.

Beli i blistavi zubi daju sliku o zdravlju celog organizma. Takva spoljašnost svakako doprinosi i povećanju samopouzdanja i kvalitetnijoj komunikaciji kako na poslovnom tako i na privatnom planu.

Ukoliko Vi niste zadovoljni svojim osmehom obratite nam se, jer posedujemo umeće, iskustvo i tehnologije kojima možemo znatno ulepšati Vaš osmeh.

Multidisciplinarni pristup u rešavanju stomatoloških problema podrazumeva korišćenje znanja i veština iz različitih oblasti stomatologije kako bi se postigli visoki estetski i funkcionalni rezultati.

Pridružite se mnogobrojnim zadovoljnim pacijentima

Stomatološka ordinacija Dr Barjaktarevic postoji već 30 godina kao stručna stomatološka ordinacija i ima veliki broj pacijenata koji nam ukazuju poverenje i iznova nas biraju za njihovog porodičnog stomatologa.

Zakažite pregled