Estetska stomatologija

Estetska stomatologija

Estetika kao nauka o umetnosti i umetničkom stvaralaštvu, a i kao filozofska disciplina, sve češće se pojavljuje u stomatologiji kao estetska stomatologija.

To svakako nije neprirodna kovanica: duboka veza između lepog (i pre svega zdravog) osmeha, samopouzdanja i ličnog zadovoljstva, ostvaruje se uspešnim stomatološkim tretmanima.

U stomatološkoj ordinaciji Barjaktarević možete dobiti:

  • Predprotetsku pripremu zuba i drugih struktura usne duplje
  • Implantate
  • Oblikovanje desni (soft tissue management)
  • Keramičke fasete
  • Keramičke krunice i mostove (bezmetalna keramika)
  • Metalokeramičke krunice i mostove
  • Izbeljivanje zuba

Jedna od glavnih karakteristika estetske stomatologije je multidisciplinarni pristup problemu odnosno povezivanje više grana stomatologije. Sve ono što danas savremena dostignuća u stomatološkoj praksi na polju estetike mogu ponuditi i Vama su dostupna u stomatološkoj ordinaciji Barjaktarević.

Osmeh je prozor duše, on pokazuje naše emocije, ukazuje na našu vitalnost, mladost, težnju ka lepom i negovanom izgledu, pa i senzualnost. Zato je čovekova potreba da ima zdrave i lepe zube sasvim razumljiva i razlog zbog čega je estetska stomatologija u svetu brzo stekla veliki broj pristalica. Uz njenu pomoć detalji ili bitni nedostaci u obliku, boji ili položaju zuba koji su Vam godinama smetali, na koje ste tako dugo pokušavali da se naviknete okrivljujući za sve prirodu, danas uz stručnu intervenciju stomatologa postaju prošlost i uspomena sa starih fotografija. Nekada je takav tretman i intervencija na zubima ispunjenje Vaše davnašnje želje za lepšim izgledom ili upravo onakvim kakav ste zamislili, nekada je to, međutim, preka potreba i zdravstveni zahtev.

Crvena” i “bela” estetska stomatologija

Kako je podeljen domen estetske stomatologije:

  • Crvena estetika koja se odnosi na meka tkiva usne duplje
  • Bela estetika koja tretira zube tj. odnosi se na njihov izgled, položaj, boju i veličinu

Samo dobrom kombinacijom ova dva elementa, uz visoku stručnost i odgovarajuću opremu, estetska stomatologija može da postigne vrhunski estetski rezultat.

Fenomen „crvene i bele“ (desni i zubi) estetske stomatologije se može posmatrati kao umetnička slika i njen ram. Iako umetničko delo samo za sebe ostavlja bez daha, ako nije uramljeno u odgovajućem ramu onda neće ni doći do izražaja. Multidisciplinarni pristup u rešavanju stomatoloških problema podrazumeva korišćenje znanja i veština iz različitih oblasti stomatologije kako bi se postigli visoki estetski i funkcionalni rezultati.

Kontaktirajte nas za cene svih usluga u okviru estetske stomatologije.